Event

Symposium Slaap & Sportprestatie

Date 03 okt

Time 08:30 - 17:30 Place Papendal

Op woensdag 3 oktober a.s. organiseert de Radboud Universiteit in samenwerking met NOC*NSF, Philips, Auping, en Sportcentrum Papendal, een grootschalig symposium over slaap- en sportprestatie voor wetenschappers, professionals en beleidsmakers uit de sportwereld.

Slaap is een van de belangrijkste herstelmechanismen van het menselijk lichaam en onontbeerlijk voor het leveren en verbeteren van topprestaties. Op het symposium “Slaap en Sportprestatie” zullen de eindresultaten van uniek onderzoek (Radboud Universiteit, NOC*NSF, Philips, Auping, Sportcentrum Papendal) naar de slaap en prestatie van Nederlandse topsporters voor het eerst gepresenteerd worden.

Het symposium is specifiek gericht op professionals uit de sportwereld, die vanuit hun werk met slaap en sportprestatie te maken hebben. Op het symposium zullen kennis en toepassingen die voortkomen uit het onderzoek in een internationaal en praktijkgericht referentiekader geplaatst worden. Een uitgebreid workshopprogramma met onderwerpen als ‘slaaphygiëne’, ‘power napping’, ‘chronobiologie voor sporters’, en ‘voeding, slaap en herstel’, biedt concrete handvatten voor de toepassing van kennis in de praktijk. 

Kijk hier voor meer informatie en registeer je voor symposium

  Share
Medium 5b9901a29961df012d3903a4 4e283c7bb37920b95279