Nieuws Detail

Congres Vereniging Sport en Gemeenten: De stad als speelveld

Auteur: Redactie Sportinnovator

28-08-2018

Sport en cultuur geven kleur aan de stad en zorgen voor beweging én beleving. Steeds vaker in co-creatie met bewoners en partners, met verrassende uitkomsten. Op 26 en 27 september wordt het jaarlijkse congres van de Vereniging Sport en Gemeenten met praktische oplossingen en innovaties voor sport en bewegen in de buurt. Topteam-lid Eric van der Burg is één van de sprekers.

Tijdens een programma over sport, bewegen, cultuur, vitale wijken en social design kunt u lezingen bijwonen, wordt u bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen en wordt u uitgedaagd om in teams op expeditie te gaan. Het programma biedt volop tijd om kennis te maken met de stad Breda en bij te praten met wethouders en ambtenaren van andere gemeenten. 

Het VSG-congres is een coproductie van Vereniging Sport en Gemeenten en Gemeente Breda en wordt georganiseerd voor beleidsprofessionals die betrokken zijn bij lokaal sport- en beweegbeleid en cultuur.

Programma

Het programma van het tweedaagse congres staat boordevol inhoud, ontmoeting en ontspanning. In plenaire en parallelle sessies geven toonaangevende sprekers antwoord op de vraag hoe sport én cultuur kleur geven aan uw gemeente en kunnen bijdragen aan sociaal vitale wijken, betrokken burgers en een prettige leefomgeving die uitdaagt tot bewegen en meedoen. Nieuw dit jaar is het exclusieve bestuurdersprogramma – en de expeditie op de tweede dag.

Sprekers

  • Prof. dr. Paul Frissen: Hoogleraar Universiteit van Tilburg
  • Dr. Diane Nijs: Professor Imagineering, Breda University of Appleid Sciences
  • Prof. dr. Frank van Eekeren: Sport & Society Universiteit Utrecht
  • Ad de Bont: Partner en stedenbouwkundige Urhahn Urban Design

Meer informatie is hier te vinden. Inschrijven kan via deze link.

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten