Nieuws Detail

De mogelijkheden van Europese subsidies voor sportprojecten op een rij

06-02-2018

De Europese Unie biedt kennisinstellingen en bedrijven die actief zijn in de sport allerlei mogelijkheden om gebruik te maken van Europese financieringsmogelijkheden. Maar waar begin je in het oerwoud van EU-subsidies? Het Kenniscentrum Sport heeft daarom een actueel overzicht gemaakt van alle Europese subsidies voor onderzoek en innovatie op het gebied van sport en bewegen.

Medium 5a7973e73bfa5d00c1755001 526bd81ecd0563a06533

Wie internationale ambitie heeft en de mogelijkheden van Europese subsidies wil benutten, doet er goed aan te beginnen met inzicht te krijgen in de vele mogelijkheden. Het Kenniscentrum Sport heeft daarom op verzoek van het ministerie van VWS en het Topteam Sport een inventarisatie gemaakt van de Europese financieringsmogelijkheden inclusief de data waarop openstaande calls sluiten.

Subsidieregelingen

De Europese Commissie heeft een groot aantal programma's op het gebied van sport lopen, maar de belangrijkste drie met een focus op onderzoek en innovatie zijn:

  • - Erasmus+
  • - Horizon2020
  • - Europese Structuur- en Investeringsfondsen

Uit de inventarisatie van het Kenniscentrum Sport blijkt dat Nederland relatief nog weinig subsidie aanvraagt bij Erasmus +/Sport. Voorbeelden van Europese sportprojecten waar Nederland wel met een consortium in actief is, zijn PreventIT, ProFit en Nana4Sports. Lees meer over deze projecten in het artikel op Allesoversport.nl

Tips

Behalve een compleet overzicht van Europese subsidies en calls geven de auteurs in een whitepaper ook een aantal belangrijke tips voor organisaties die een aanvraag willen doen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je aansluit bij de doelstellingen van Europa en dat je samenwerking zoekt met organisaties uit andere EU-landen. Lees het whitepaper voor het complete overzicht en meer tips.  

 

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten