Nieuws Detail

Fandashboard van Innovatielab Thialf en KPN valt in de prijzen

Auteur: Redactie Sportinnovator

02-11-2018

Dinsdagavond 30 oktober waren de jaarlijkse Computable Awards van vakblad Computable. Hierbij heeft het fandashboard, het project rondom de digitalisatie van de schaatssport, de eerste prijs gewonnen. Het fanashboard is een samenwerking van Sportinnovator-centrum Innovatielab Thialf en KPN.

De eerste prijs werd gewonnen in de categorie ‘Service integrator van het Jaar’ dankzij een sterke samenwerking van KPN met Innovatielab Thialf, Sportunity, Rijksuniversiteit Groningen en KNSB. Het gaat om de inzet van de Data Services Hub (DSH) van KPN voor het fandashboard, waarbij op basis van snelheidsgrafieken, real-time voorspellingen gedaan kunnen worden voor de eindtijd van een wedstrijd.

In de toekomst wil Innovatielab Thialf ervoor zorgen dat er meer prestatievariabelen zoals hartslag, slagfrequentie en houding gekoppeld kunnen worden aan snelheid. De DSH van KPN kan de real-time koppeling van verschillende datastromen mogelijk maken en tevens op een betrouwbare manier de verbinding maken met wetenschappers aan de ene kant en app-ontwikkelaars aan de andere kant.

Live demonstratie

Vorig jaar tijdens het KPN NK Allround & Sprint was de eerste live demonstratie van het Thialf fandashboard. Deze showcase waar KPN, de KNSB, Sportunity, Rijksuniversiteit Groningen en Innovatielab Thialf aan hebben gewerkt laat zien dat het mogelijk is om met de sport, de wetenschap en het bedrijfsleven tegelijkertijd te werken aan één gezamenlijk doel middels één infrastructuur.  

Deze live demonstratie van het Thialf fandashboard gaf al de bevestiging dat het fandashboard een groot succes is. En met het behalen van deze award wordt nog eens bevestigd dat we op de goede weg zijn rondom de digitalisatie van de schaatssport!

Meer informatie over het project rondom de digitalisatie in de schaatssport is te vinden op op de site van Innovatielab Thialf.

Lees ook

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten