Nieuws Detail

Op tour langs sportinnovaties in Eindhoven

04-09-2017

Het 14e Nationale Sport Innovatie Congres op woensdag 4 oktober heeft een andere insteek dan voorgaande jaren. Na een warming-up op de High Tech Campus met sprekers uit de topsport en vitaliteit volgt een een bustour langs verschillende bedrijven, onderzoeksinstellingen en sportlabs. Op deze manier geeft dit congres een mooie inkijk in de wereld en dagelijkse praktijk van sportinnovatie.

Medium 59ad16b8965ee700c02646b0 eed41e950f44ac0d9c93

Op woensdag 4 oktober worden bezoekers aan het Nationale Sport Innovatie Congres ontvangen op de High Tech Campus Eindhoven, ook wel de slimste vierkante kilometer van de wereld genoemd. Sprekers als Alberto Bichi, Steven Vos en Peter Blangé vertellen over hoe innovatie in de sport kan bijdragen aan betere prestaties, een vitalere samenleving en meer business. Succesvolle voorbeelden en projecten worden getoond. Voor bezoekers is dit de gelegenheid om inspiratie op te doen maar ook om verrassende nieuwe verbindingen te leggen. 

Verbinden en inspireren

Het Sport Innovatie Congres, een initiatief van Sports & Technology, wordt dit jaar voor de 14e keer georganiseerd. Het evenement richt zich op iedereen die betrokken is bij kansen en/of uitdagingen in de sportwereld en het verbinden en inspireren van die verschillende partijen. 

Meer praktijk

Het congres heeft dit jaar een verfrissende andere insteek. Veel meer dan andere jaren zal de praktijk opgezocht worden. Naast de High Tech Campus als hoofdlocatie heeft de organisatie van het Nationale Sport Innovatie Congres ervoor gekozen om een unieke tour te houden langs verschillende locaties waar de sport innovaties daadwerkelijk tot stand komen. Via deze weg maakt de bezoeker kennis met de innovaties zelf en de mensen en organisaties erachter. Via de pijlers performance en vitaliteit brengen de deelnemers een bezoek aan bijzondere locaties als het Holst Centre, Shimano en verschillende sportlabs. 

Dutch Sports Innovation Award 2017

Tijdens het Sport Innovatie Congres 2017 wordt ook de Dutch Sports Innovation Award uitgereikt. Dit is een stimuleringsprijs voor innovatieve en kansrijke producten/diensten op het gebied van sport & bewegen.

Meer informatie en aanmelden op: sport-innovatiecongres.nl/

Sportinnovator Event XL

In het najaar staat ook het Sportinnovator Event XL op het programma. Dit congres van het programma Sportinnovator en het Topteam Sport is dé landelijke ontmoetingsplek waar vertegenwoordigers vanuit wetenschap, overheid, sport en bedrijfsleven kennis uitwisselen en nieuwe verbindingen leggen. Het event geeft in een dag en op een centrale locatie in Den Haag een overzicht van de stand van zaken op het gebied van sportinnovatie.

Tijdens het Sportinnovator Event XL wordt ook de Nationale Sportinnovator Prijs (NSP) 2017 uitgereikt. Deze is bedoeld voor innovaties die zich nog in de idee-fase bevinden. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan vernieuwende ideeën die leiden tot concrete productinnovaties in (top)sport en bewegen. Dit jaar is het thema Towards Tokyo 2020. Per ingediend idee kan maximaal € 50.000,- worden aangevraagd. Meer informatie over de prijs vindt u hier.

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten