Nieuws Detail

Peter Blangé gaat bij KNVB voetbal en wetenschap verbinden

Auteur: Redactie

14-12-2016

Peter Blangé is door de KNVB aangesteld als de nieuwe prestatie en innovatiemanager. In die functie gaat de oud-volleyballer de KNVB, clubs en coaches voorzien van wetenschappelijke inzichten om zo het Nederlandse voetbal naar een hoger plan te brengen.

De keuze voor Peter Blangé is niet vreemd. Hij draait al langer mee in de sportinnovatie-wereld. Sinds 2011 is hij manager Data Analytics bij ORTEC Sports. In die functie maakte hij onder meer prestatie-analyses voor meerdere clubs uit het Nederlandse betaald voetbal. In 2014 werd hij voor twee jaar gedetacheerd naar het Team NL Innovation Center van NOC*NSF. Daar zette hij zich als labmanager in voor innovatie en topsportmonitoring.

Blangé over zijn aanstelling: “Eén procent verschil of een fractie van een seconde kan wedstrijden op het allerhoogste niveau beslissen. Onderzoek en innovatie kunnen er een bijdrage aan leveren om net dat verschil te maken. Ik kijk er naar uit daar samen met de voetbalexperts mee aan de slag te gaan. Voetbal moet te allen tijde centraal blijven staan.”

Lees het hele persbericht bij de KNVB. 

 

 

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten