Nieuws Detail

Samenwerking tussen Nederland en Australië moet innovatie versterken

Auteur: Redactie

02-11-2016

Het Australian Sports Technology Network (ASTN) en het Nederlands cluster 'Sports & Technology’ (S&T) hebben tijdens de handelsmissie in Australië een samenwerkingsverband aangekondigd om verbindingen tussen hun wederzijdse Asia-Pacific en de Europese markten te versterken.

Medium 5819ca414e3c29009b219232 d982971d5cc87248d58b

Vanuit hun achtergrond van de uitstekende sportieve reputatie, sportparticipatie en cultuur van Nederland en Australië zijn het cluster Sports & Technology en ASTN leidend in het stimuleren van sport technologische innovatie en economische groei.

De provincie Noord-Brabant en Brainport is van oudsher een regio waar sport en technologie hand in hand gaan. Een nieuwe generatie van startups en jonge ontwerpers staat nu op en maakt gebruik van de nieuwste technologieën om sporters over de hele wereld sneller, beter, gezonder en bewuster te laten sporten.

Cluster Sports & Technology en een aantal van haar leden zijn momenteel in Australië als onderdeel van een grotere economische delegatie in verband met het bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van Minister Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. 

De ondertekening van deze intentieverklaring tussen de ASTN en S&T in het Australian Institute of Sport in Canberra op dinsdag 1 november is gericht op ondersteuning van de innovatie kansen, delen van marktinformatie, het verbeteren van toegang tot de markt voor hun leden en het verkennen van andere bilaterale industriële ontwikkelings- en innovatie-mogelijkheden.

"De ASTN heeft een mandaat om de internationale verbondenheid van onze industrie te verbeteren en Australische sport technologiebedrijven te helpen een plaats te veroveren in de wereldwijde markt. Een partnership met S&T is daarin vanzelfsprekend voor de ASTN." aldus Craig Hill, uitvoerend directeur van de ASTN.

"Onze eerste contacten met ASTN dateren van ongeveer 12 maanden geleden, en het partnerschap erkent de leidende rol die beide clusters spelen bij de opbouw van een innovatie ecosysteem in de sport." aldus René Wijlens, Cluster Manager van S&T en executive director van het Europese Platform voor Sport Innovatie (EPSI).

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten