Nieuws Detail

Sportinnovatie in het bedrijfsleven, een gouden match?!

Auteur: Redactie Sportinnovator

16-11-2018

Het Topteam Sport nodigt u van harte uit voor een meet- en matchmiddag voor bedrijven en Sportinnovator-centra. Doel van de middag is u te laten kennismaken met de wereld van sportinnovatie. Wat is het belang van sportinnovatie? Hoe ziet de markt van sportinnovatie eruit? Op welke manier kunt u samenwerken met sportinnovatiecentra? Hoe zet u samenwerkingsverbanden op? Welke financiële middelen zijn er beschikbaar voor bedrijven vanuit het programma Sportinnovator? Deze en andere vragen staan centraal op dinsdag 4 december 2018 van 12.00-18.00 uur in het Philips Stadion in Eindhoven.

Medium 5be5574b87e9bf00e4254a26 dec7a23e6e7b95724222

Ontmoet sportinnovatoren, laat u inspireren door voorbeelden uit de praktijk en ga op zoek naar een match!

Een nieuwe regeling voor innovatieprojecten op terrein van sport en bewegen is recent geopend: de “subsidieoproep voor Bedrijven” geeft bedrijven in samenwerking met andere organisaties de kans om hun sportinnovatieprojecten zover door te ontwikkelen dat marktintroductie in zicht komt. Meer details en informatie over deze oproep vindt u hier.

Programma

12.00 – 13.00 uur:          Inspiratielunch plus uitreiking Nationale Sportinnovator Prijs 2018

Welke innovaties helpen topsporters om beter om te gaan met mentale aspecten als stress en teleurstelling, het behoud van concentratie en het omgaan met blessures? Welke innovaties zorgen ervoor dat mensen bewust en onbewust verleid worden tot meer bewegen? De beste ideeën ontvangen de Nationale Sportinnovator Prijs 2018.

13.00 – 14.30 uur:          Plenaire aftrap

 • Opening door dagvoorzitter Rogier Elshout
 • Welkom in Eindhoven door Topteam Sport met Harry van Dorenmalen, voorzitter en voormalig CEO van IBM en Martin Olde Weghuis, directeur Ammon Innovation
 • Inspirator: gastspreker Jean-Pierre Beunen, KPN Program Director Smart Society & Sport: “Tomorrow’s winners collaborate today”

14.30 – 17.00 uur:           Beursvloer, meet & match:

 • Informatiebijeenkomst over subsidieoproep door ZonMw
 • Pitches voor en door aanwezigen rondom de thema’s voeding, bewegen en materialen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de organisatie.
 • Inspiratiesessies waaronder:
  • Van idee naar markt en verder (Chris Heger, SmartGoals)
  • De kracht van consortia (René Wijlens, S&T)
  • Sportakkoord in relatie tot innovatie (Stephan Dekker, VWS)
  • Open innovatie ondersteuning (Jorieke Adolfsen, OICAM)
  • Sport en Data (Auke Damstra, Universiteit Leiden)
 • Werkatelier voor aanstaande consortia
 • Netwerkruimte op de centrale beursvloer

17.00 – 18.00 uur:          Netwerkborrel

Pitches

Tijdens de beursvloer heeft u de mogelijkheid uw idee, prototype, dienst of (samenwerkings)vraag in 2 minuten te pitchen aan de andere aanwezigen. Tevens zullen leden van het Topteam Sport aanwezig zijn bij de pitches, evenals de Sportinnovator-centra. Pitches vinden plaats rondom de thema's die centraal staan in de subsidieoproep: voeding, bewegen en materialen. Maak dus gebruik van deze kans om partners te vinden!

Aanmelden en meer informatie

Wilt u de kansen op het gebied van sportinnovatie nader verkennen, dan kunt u zich hier aanmelden voor deze gratis middag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Nieuwenbroek: 070 349 54 80 of via sportinnovatie@zonmw.nl.

--------------------------------------------------------------------------------------

Over het Topteam Sport

Het Topteam Sport is opgericht op initiatief van het ministerie van VWS. Het Topteam Sport heeft een accelererende rol om sportinnovatie verder op de kaart te zetten en heeft daarom het programma Sportinnovator opgezet. Doel van Sportinnovator is het rendement van kennis en innovatie in de sport te vergroten. Daarbij worden naast de wetenschap en de sport ook nadrukkelijk het bedrijfsleven en overheden betrokken. Door stimulering van deze samenwerking komen nieuwe sportinnovaties tot stand. Kijk voor meer informatie over Sportinnovator op www.sportinnovator.nl.

Over Brainportregio Eindhoven

We zijn tijdens de meet-en-matchmiddag te gast in Brainportregio Eindhoven als kloppend hart. Brainport is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier worden oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen bedacht. In deze regio wordt onder meer nauw samengewerkt tussen diverse Sportinnovator-centra in het cluster Sports & Technology.

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten