Nieuws Detail

SX en #11 KNVB Innovatiecentrum slaan de handen ineen

Auteur: Redactie Sportinnovator

06-12-2018

SX, het centrum voor sport, marketing en media in Eindhoven, gaat haar expertise op het gebied van data, fanbeleving, digitale technologie en esports inzetten voor #11, het Open Voetbal Innovatie Centrum van de KNVB. De samenwerking brengt de werelden van digitale innovatie en voetbal bij elkaar.

Medium 5c08f62617749e00da5c5946 4ba873f2bac897cf593f

Vanuit SX – waar 60 ondernemers met een ongebreidelde passie voor sport zijn gehuisvest – gaan Triple Double, TDE, SportsCloud, Arko Sports Media en Esports Xperts samen optrekken om een bijdrage te leveren aan de innovatie van het Nederlands voetbal.

Naast het uitwisselen van kennis en expertise gaan SX en #11 ook gebruik maken van elkaars netwerk en locaties. Met Sportinnovator-centrum #11 heeft de KNVB op de campus in Zeist een thuis gecreëerd waar voetbal en innovatieve partijen elkaar vinden. De KNVB faciliteert het centraal gelegen netwerk. Het is volgens de bond de manier om de toekomst van het Nederlands voetbal effectiever en succesvoller vorm te geven.

Vruchtbare samenwerking

Daphne van Dijk, community manager van #11, kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking. ‘Met #11 creëren we een ecosysteem om kennis en innovatie te stimuleren. De samenwerking met SX past hier naadloos in en draagt bij aan onze ambitie om de ontwikkeling van het Nederlands voetbal met behulp van externe innovatieve partijen te versnellen. Mede door de innovaties uit #11 willen we het Nederlands voetbal op alle fronten voorop laten  lopen in de wereld.’

Daar sluit Eric Lankers, management Triple Double, zich bij aan. ‘Dagelijks merken we de kracht van SX als broedplaats van innovatieve ideeën en strategieën in de sport. Met de expertise en bundeling van krachten vanuit SX op het gebied van fanbeleving, digital, data, technologie en esports willen we een steen bijdragen aan de doelstellingen van #11 en de KNVB om het Nederlandse voetbal vooruit te helpen.’

Giel Kirkels (Coordinator onderzoek en innovatie KNVB) besluit vervolgens: ‘Fantastisch dat #11 en SX de handen ineen slaan om een groter netwerk rond innovatie  in het voetbal en de sport te mobiliseren.’

Over #11

Sportinnovator-centrum #11 is het thuis van het 'open voetbal innovatienetwerk' op de KNVB Campus. Een plek waar mensen en organisaties uit het voetbal, bedrijfsleven en wetenschap samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen. In #11 is plek voor iedereen die op een innovatieve wijze een bijdrage wil leveren aan het Nederlandse voetbal; van grote bedrijven met een bewezen track record tot zelfstandigen en startups. Meer dan vijftien partners hebben zich inmiddels aangesloten bij #11.

Over SX

SX is dé plek in Nederland waar sport, marketing en media samenkomen. In het pand op Strijp-S huizen zestig ondernemers, waaronder 15 startups, ruim 25 sportbonden en het onderwijs. Daarnaast heeft SX een aantal unieke vergaderruimtes. Ook externe partijen kunnen hiervan gebruik maken en meeliften op de dynamiek van het unieke concept.

In het Open Voetbal Innovatie Centrum is tevens het VAR Replay Center gevestigd. Sinds dit seizoen houdt de videoscheidsrechter vanuit de controlekamer in #11 een extra oogje in het zeil tijdens eredivisie- en bekerwedstrijden.  

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten