Nieuws Detail

Techtrends: HoloSuit, AR in golf en ademhalingssensor FLOW

Auteur: Pieter van der Meer

26-03-2018

De wereld van sporttechnologie beweegt voortdurend. Door nieuw wetenschappelijk onderzoek worden steeds weer nieuwe technologie ontdekt voor de sport. Ook bedrijven ontwikkelen steeds weer nieuwe technologie voor sportproducten. In deze rubriek laten we regelmatig de laatste internationale sporttechnologische vooruitgangen zien. Deze keer: VR en AR in golf en een ademhalingssensor

HoloSuit

Het HoloSuit is een pak dat het lichaam volledig met sensoren bedekt. Hierdoor kan deze vinding van het Indiase Kaaya Tech bewegingen registreren, opslaan en visualiseren. Het HoloSuit is al toegepast in golf, waarbij het pak de snelheid van de beweging met de golfclub meet. Met behulp van een VR-headset kan de gebruiker de bal richting de hole zien gaan. Het is daarmee ook mogelijk om het pak op de echte golfbaan te dragen om zo de golfslag te analyseren. De makers zien daarin een nieuwe mogelijkheid voor golftrainers om vanaf afstand de techniek van een golfer in kaart te brengen.

Bron: Sporttechie.com

AR in PGA Tour App

De PGA Tour, het wereldwijde golftoernooi van het hoogste niveau, heeft een opvallende toevoeging gedaan aan de app. Met augmented reality wordt het namelijk mogelijk de golfcompetitie op de eettafel te volgen. Met de PGA Tour AR-app kunnen fans van een select aantal holes real-time slagen bekijken en tot vier verschillende slagen van spelers vergelijken. In de toekomst wordt het ook mogelijk een smartphone of tablet voor elke hole te houden om de data van bepaalde slagen van een geselecteerde groep golfers te zien.

Bron: PGA Tour

Ademhalingssensor Flow

Ademanalyse was tot voor kort alleen mogelijk in een labsetting met een masker. Met de nieuw wearable FLOW wordt dat voor een grote doelgroep eenvoudiger. Deze borstband combineert een hartslagsensor met een ademhalingssensor. FLOW meet het uitzetten en samentrekken van de ademhalingsspieren, wat de atleet interessante inzichten kan geven over het uithoudingsvermogen.

Bron: Sporttechie.com

 

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten