Nieuws Detail

Website van Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health is live!

Auteur: Redactie Sportinnovator

01-08-2018

De website van Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health in Wageningen is sinds deze week live. Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health optimaliseert sportbelastbaarheid en gezondheid van de sporter door verdieping en inzet van kennis over voedingsstatus en slaaphygiëne.

Medium 5b617935d77fd700bef93c4a 31fd6d2187ddd1344dd6

Op 11 december 2017 werd tijdens het Sportinnovator Event XL het samenwerkingsverband van Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei erkend als centrum in het Sportinnovator-ecosysteem.

Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health versnelt hoogwaardig toepasbare kennis en onderbouwde innovaties voor de sport door bundeling van voedingswetenschap, slaapkennis en expertise in gezondheid van topsporters. Wetenschap, sportpartners, marktpartijen en zorgpraktijk werken aan onderbouwde concepten in monitoring, advies en innovatieve producten om de voedingsstatus, gezondheid en belastbaarheid te bevorderen. Het centrum heeft de positie en het netwerk om doorontwikkeling voor recreatieve sporters, consumenten en patiënten te faciliteren.

Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health is een initiatief van Wageningen University & Research (afdeling Humane Voeding en Gezondheid) en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het centrum combineert de wetenschappelijke kennis en onderzoek van Wageningen University & Research met de kennis en expertise van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research is internationaal toonaangevend. De wetenschappelijke kwaliteit wordt bevestigd door de prominente positie in de internationale rankings, waaronder plaats 64 in de wereldwijde ranking van universiteiten van Times Higher Education, wereldwijd de beste agrarische universiteit, en in Nederland nummer één van de wetenschappelijke opleidingen (2017). De kerngebieden van Wageningen University & Research zijn (1) voeding en voedselproductie, (2) leefomgeving en (3) gezondheid, leefstijl en levensomstandigheden. Daarnaast is Wageningen University & Research actief op het gebied van sport binnen de drie domeinen ‘Nutrition, Performance & Lifeskills’; ‘Sustainable Sport & Sportvenues’ en Healthy Active Metropoles’.

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei is in 2016 door VWS beoordeeld als beste ziekenhuis in voedingszorg. Ziekenhuis Gelderse Vallei is een groot regionaal ziekenhuis met de speerpunten voeding, sport en bewegen. De afdeling Elite Sport Medicine van het ziekenhuis is de grootste afdeling voor topsportgeneeskunde in Nederland. Hier worden door internationaal erkende topsportartsen (inter)nationale topsporters onderzocht en behandeld. Tevens beschikt het ziekenhuis over een afdeling sportgeneeskunde voor breedtesporters. De afdelingen Elite Sport Medicine, het Radiologisch Centrum Topsport (RCT) en de vakgroep Longgeneeskunde van Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn samen met Sportmedisch Centrum Papendal onderdeel van CTO (Centra voor Topsport en Onderwijs) Arnhem en zijn daarmee official supplier van TeamNL.

De twee organisaties hebben sinds 2007 een sterke en duurzame samenwerking in de Alliantie Voeding in de Zorg. Tevens zijn beide organisaties actief in het Eat2Move-project waarin onderzoek plaatsvindt naar optimale voeding voor de bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg.

Sportinnovator-ecosysteem

De Sportinnovator-centra in Nederland maken onderdeel uit van het Sportinnovator-ecosysteem. Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties structureel samenwerken aan de innovaties die: bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en/of een actieve leefstijl; bijdragen aan de kennisbasis voor sport; zorgen voor economische rendement of maatschappelijke waarde opleveren.

Samenwerking

Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health initieert en stimuleert intensieve samenwerking tussen sport, zorg, wetenschap, bedrijven en overheden. In onze projecten werken we samen met deze partijen en andere Sportinnovator centra. Bent u geïnteresseerd in samenwerking? Neem dan contact op of ga naar www.sportinnovatornsh.nl.

Meer Sportinnovator? Je kan ons volgen via FacebookTwitter en LinkedIn. Of mail naar redactie@sportinnovator.nl om je te abonneren op onze nieuwsbrief.

  Share

Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten