Maurice Aarts
+31(0)628351624
maurice@isldb.nl
Stichting InnoSportLab ’s-Hertogenbosch is een praktijk sportlab waar de gymnastische top- en breedtesport voor technologische en innovatieve ondersteuning terecht kan. Er wordt samengewerkt met een vaste en compacte kerngroep aan partners uit de sport, het bedrijfsleven, het onderwijs en de provinciale en gemeentelijke overheden. Specifieke expertise heeft het lab op het gebied van videofeedback en –ondersteuning en het uitvoeren van hoogwaardige metingen tijdens nationale en internationale Turnkampioenschappen.
Het InnoSportLab in de Flik-Flak hal in Den Bosch is als Nationaal Trainingscentrum (NTC) van de KNGU sinds maart 2010 hét brandpunt van innovatie voor de gymnastische sporten in Nederland. Hier trainen de nationale selecties Turnen Heren en Trampolinespringen Dames en Heren in de grootste gymnastische trainingslocatie van West-Europa om hun prestaties verder te verbeteren. De immense hal is als NTC de ideale locatie voor het InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch, dat sinds 29 september 2010 officieel van start is gegaan.
Het InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch wil een innovatief en ondernemend sportlab zijn waar bedrijven, sportorganisaties, sportmedische instellingen, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen en bedrijven gezamenlijk projectmatig in de praktijk werken aan ontwikkeling, realisatie en validatie van nieuwe producten, diensten en faciliteiten met als doel sportieve, economische en maatschappelijke meerwaarde. Hiervoor heeft het lab naast een eigen labruimte ook een uigekiende technische infrastructuur met onder andere een eigen netwerk over 3 verdiepingen in 5 trainingshallen gerealiseerd. Diverse hoogwaardige meetsystemen (krachtenplatforms, lasergestuurde Time of Flight apparatuur, geinstrumenteerde gymnastische toestellen) met bijv. 20 geavanceerde camerasystemen met touchscreenbediening voor directe videofeedback zijn aanwezig die voor zowel de top- als breedtesport worden ingezet.
Early Achievement – Late Achievement De Koninklijke Nederlandser Gymnastiek Unie (KNGU) houdt de uitslagen bij van alle sporters die deelnemen aan wedstrijden. Er is een dataset beschikbaar van alle wedstrijden van alle turnsers vanaf 2002 t/m 2017.
3D kinematische data van turnbewegingen kan relevante informatie opleveren voor coaches, gymnasten en onderzoekers bij het analyseren en verbeteren van turnprestaties.
The department of Human Movement Sciences performs research covering a broad spectrum of fundamental and applied work in human movement. The research is multidisciplinary; we combine physiology, psychology, mathematics and (bio) mechanics, and have an integrative and translational approach. Our research is mainly experimental, and focuses on the movement of man in relation to his surroundings and to the musculoskeletal system. This is to examine both the normal and the pathological functioning. In addition to the fundamental research we do research that focuses on the application of the knowledge we obtained, with the aim of optimizing mobility in for example sport and rehabilitation. Our research is largely funded by parties outside the university, such as NWO, STW, EU, and charities.
ProCare streeft ernaar om duurzame en innovatieve oplossingen te leveren aan bedrijven en organisaties in de zorg en de sport. We hopen hiermee te bereiken dat ieder individu, van de revaliderende sporter tot de 65-plusser die graag actief blijft, het maximale uit zichzelf kan halen.
Podotherapie praktijk, innovaties in de sport en gezondheidszorg.
FreeSense ontwikkeld draadloze sensoroplossingen en wearables voor sport, werk en care
Fieldlab De Tongelreep brengt sport, kennisinstituten en bedrijfsleven samen en is hét internationaal erkende kennis en innovatiecentrum binnen het zwemmen.
Noord Nederland is een broedplaats van kennisontwikkeling en innovaties op het gebied van sport en bewegen, revalidatie en gezond ouder worden. Er wordt in diverse netwerken samen gewerkt en er vinden veel mooie en goede initiatieven plaats op het gebied van sport- en bewegingsinnovaties. Zo is een nieuwe loopband ontwikkeld voor rolstoelgebruikers, worden er openbare ruimtes ingericht om sport en bewegen te stimuleren en wordt gewerkt aan softwaretools om wendbaarheid en tactiek van profvoetballers te monitoren. Het Sportinnovator Centrum biedt de mogelijkheid om de volgende stap te zetten met als focus om de samenwerking met het bedrijfsleven te intensiveren en het netwerk effectiever te gebruiken ten behoeve van innovaties met maatschappelijke en economische impact. Door het ontwikkelen en toepassen van innovaties wil het Centrum iedereen op zijn eigen bewegingsniveau optimaal laten presteren, waardoor iedereen meer, beter en langer kan bewegen en daardoor gezonder opgroeit en gezonder ouder wordt.