Organisatie Detail

Innovatielab Thialf

Beheerder

Inge Stoter

Contact

innovatielab@thialf.nl

Thialf is het schaatshart van de wereld. Om deze voorsprong te continueren en verder te bouwen is innoveren een must! Het Innovatielab Thialf zal ervoor zorgen dat de schaats- en skeelersport beter meetbaar, interactiever en toegankelijker wordt en vooroploopt in het digitale tijdperk.

Het Innovatielab Thialf is een samenwerking van Thialf, Sportstad Heerenveen en Topsport NOORD, die gezamenlijk investeren in sportinnovaties voor de topsport, breedtesport en fanbeleving. Het Innovatielab Thialf zal innovatieprojecten initiëren, uitvoeren en vermarkten in samenwerking met partners uit de sport, het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid. Hierbij zal de focus liggen op drie punten:

  • Verbetering van sportprestaties
  • Verbetering van sportbeleving
  • Optimaliseren van sportaccommodaties

Schaats en skeelersporten zullen hierbij de motor zijn voor het realiseren van innovaties.

Uniek aan het Innovatielab Thialf is dat de test en meetapparatuur zijn geïntegreerd in de snelste laaglandbaan van de wereld en dat Thialf een “living lab” wordt, welke als proeftuin gebruikt kan worden voor partners en klanten.  

Door sportinnovaties in te zetten om schaatsen beter meetbaar, interactiever en toegankelijker te maken wil het Innovatielab Thialf de schaats en skeelersport populairder maken in binnen en buitenland en heeft daarbij als ultiem doel om van Thialf de onbetwiste gouden standard van schaatsaccommodaties wereldwijd te maken.

  Share

Artikelen

Gerelateerd Nieuws

Projecten van deze organisatie

Data sets van deze organisatie

Gerelateerde Organisaties

Gerelateerde Projecten