Menu
Overzicht

SportUp Boost geeft Boost aan 9 startups!

In Thialf zijn op 9 oktober negen startups aan hun Boost-programma van drie maanden begonnen. Met vijf workshops, bedrijfsbezoeken en veel break-out sessies gaan de deelnemers aan de slag met hun innovatieve aanbod. De aanmeldingen zijn van een hoog niveau en komen uit het hele land naar het noorden toe. Het unieke aan dit programma is dat het zich volledig focust op startups in het domein van sport en gezondheid. Dat bestond nog niet in Nederland.

Redactie 10 oktober 2024, 12:19

In totaal hebben 12 startups zich aangemeld. Na een zorgvuldige beoordeling zijn 9 startups toegelaten tot het programma. De startups zijn allemaal in een vroeg stadium van hun onderneming. De meesten hebben een innovatief aanbod en staan op het punt de eerste klanten binnen te halen. De volgende startups zijn van start:

  1. 4t2 Sport Solutions – aanbod van directe video feedback
  2. Coach in Control – Online monitor platform voor coaches
  3. Fitycal B.V. - 3D bodyscan en Fitness App
  4. Growing Gold – Online platform voor mentale ontwikkeling van de atleet
  5. SensUR Sport – Toegankelijke bloedtesten met gepersonaliseerde adviezen
  6. Social Fitness-  Online interactieve Fitness lessen
  7. Recharge BV – AI gedreven ´Wellness Pod´ voor herstel en ontspanning
  8. SenTech AI BV – AI gedreven monitoring van mentale prestatie
  9. SuperStar Academy – Digitale ondersteuningstool voor jeugdvoetbalopleidingen

Op 10 januari is hét pitch event van deze lichting startups gecombineerd met het EK-schaatsen, dit  wil je niet missen! 

Over SportUp Boost
SportUp Boost is gebaseerd op een succesvol programma uit België. Dit is uitgerold door een samenwerking van Amsterdam Institute of Sport Science, Sportcentrum Papendal, Orange Sport Forum, Innovatielab Thialf en Imec-istart. De samenwerking is mogelijk gemaakt door de ‘one single hub’ regeling van RvO. Met het landelijk netwerk binnen SportUp NL zijn de juiste startups bereikt. Na de voorjaarseditie van SportUp Boost in Amsterdam, is er nu deze najaarseditie bij Innovatielab Thialf. 

Na een jaar onderzoek te doen naar draagvlak en goede aansluiting in het noorden zijn er voldoende partners aangesloten om het programma mogelijk te maken. SportUp partners van Innovatielab Thialf zijn Thialf, Sportstad Heerenveen, Gemeente Heerenveen, Heerenveen ’n Gouden Plak, Anteagroup, Sport Science and Innovation Groningen, Founded en Sportinnovator. Deze partners maken het mogelijk om een betaalbaar programma aan de startups te bieden en bieden een uniek netwerk. 

Sluit je aan!
Wil jij je ook aansluiten bij dit sport- en ondernemerschapsnetwerk? Laat het dan weten. Naast het Boost programma van 3 maanden, worden er ook netwerkevents georganiseerd en wordt de weg naar andere acceleratorprogramma’s voor startups in de sport gefaciliteerd. 

Met het ondersteunen van de startups wordt samen met alle partners een Boost gegeven aan de gezondheid van Nederland door meer aanbod in de sport- en gezondheidssector!

Contact: sportup@innovatielabthialf.nl.

Of ga naar: www.sportupboost.nl

Gerelateerd nieuws